Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Povodňový stav 2024

Vážení spoluobčané,

vzhledem k velmi nepříznivé předpovědi počasí vydalo ČHMÚ varování před velmi vydatnými dešťovými srážkami, které mohou od páteční večera způsobit výrazný vzestup hladin vodních toků, nejvyšší vzestupy s četným překročením 3. stupně povodňové aktivity (SPA) jsou pak očekávány během soboty a neděle; situace bude zřejmě komplikována očekávaným silným severním až severozápadním větrem s nárazy 15 až 25 m/s. K nahlášení nebezpečných stavů můžete využít nově zřízenou bezplatnou funkcionalitu v aplikaci Munipolis naší obce přidáním podnětu v kategorii Krizové mapování – Povodňový stav 2024, kde můžete přiložit i související fotografie. Pro případné stažení a nainstalování aplikace použijte tento odkaz: http://munipolis.cz/registrace

V nejvíce exponovaném okolí vodního toku řeky Loučné v místních částech Platěnice, Čeradice a Turov v souladu s přijatým Usnesením Ústřední povodňové komise ze zasedání dne 12.9.2024 doporučujeme občanům, aby využili období do nástupu povodně k individuální přípravě k ochraně svého majetku, přitom dbali pokynů povodňových orgánů a složek IZS a vyvarovali se nebezpečného jednání, zejména nevstupovali do vodních toků a jejich blízkosti. Pokud byste se stali svědky situace ohrožující majetek nebo životy, volejte ihned tísňovou linku 112. Nejvíce ohrožené oblasti najdete na záplavové mapě v GIS portále na internetové adrese: http://gobec.cz/moravany .

Aktuální vývoj hladiny vodních toků můžete sledovat oficiální stránce ČHMÚ zde: http://hydro.chmi.cz

Informace k potřebným opatřením, která není možno provést svépomocí, prosím zasílejte nejdříve na email: starosta@obec-moravany.cz nebo prostřednictvím SMS na tel. 702 001 217.

Sledujte centrální sdělovací prostředky i obecní komunikační kanály (veřejný rozhlas, mobilní rozhlas v aplikaci Munipolis, Facebookové a internetové stránky obce). Povodňová komise obce situaci monitoruje, byly ustaveny povodňové hlídky a jsou přijímána patřičná opatření k ochraně života a majetku obyvatel.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com